Hoe wordt en blijf ik fit?

0
590

Het is voor veel mensen lastig om te zorgen dat ze fit worden en dit blijven. Dit komt doordat er veel mensen een kantoorbaan hebben waarbij ze weinig bewegen en eigenlijk heel de dag zitten. Daarnaast reizen ze vaak met de auto of met het OV waardoor ze ook niet echt in beweging komen. Op deze manier komen de kilo’tjes er sneller aan dan dat ze ervan af gaan. Wat kun je doen om fit te worden en dit ook te blijven? Hier een aantal tips:

Begin met sport

Een van de belangrijkste dingen in het leven is toch wel beweging. Door het bewegen van je lichaam zorg je langzaam maar zeker voor conditie en daarnaast ook voor fitheid. Het is van belang dat je je fit voelt, want hierdoor zit je ook een stuk lekkerder in je vel. Door te beginnen met sporten raakt je lichaam langzaam maar zeker gewend aan de hevigheid van de beweging. Aan het begin zul je er misschien niet zoveel van voelen, maar als je een tijdje bezig bent kun je het steeds langer volhouden. Ga bijvoorbeeld sporten bij een vereniging, of in een sportschool. Mocht je hier geen zin in hebben kun je er ook altijd voor kiezen om te gaan hardlopen, steppen of skeeleren. Er is echt voor ieder iets wils, dus niemand kan zeggen dat er geen sport is voor hem of haar.

Ondersteunende middelen

Om te zorgen dat je fit wordt en fit blijft kun je er ook voor kiezen om naast je gewone dagelijkse voeding nog extra voedingssupplementen in te nemen zoals bijvoorbeeld extra eiwitten die je helpen je spieren nog sterker en fitter te maken. Deze middelen zorgen naast beter voor je spieren soms ook beter voor je hele lichaam. Als je extra vitamines bij gaat slikken vergroot je ook nog eens je afweersysteem. Je bent dan minder snel vatbaar voor ziektes en zult je minder snel moe en ziek voelen. Dit kan helpen om jou lichaam fitter te maken en te houden. Zeker als je niet zo bent van het eten van groente kan dit een goede oplossing zijn om toch aan de dagelijkse behoefte van bepaalde stoffen te komen.