Hoe kun je fit blijven als je op het kantoor zit?

0
1925

Het is voor veel mensen die op het kantoor werken een van de dingen waar ze tegenaan lopen. Of liever gezegd vaak zitten. Hoe zorg je er nu voor dat je fit blijft terwijl je bijna heel de dag zit? Hier een aantal tips om jou en je collega’s aan te moedigen om te bewegen.

Tip 1 lopen in de pauze

Heb je pauze op je werk? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om lekker te blijven hangen in het bedrijf na de lunch. Echter kun je er ook voor kiezen om lekker een rondje te gaan lopen in de natuur. Naast de frisse lucht en de afleiding is dit ook nog eens goed voor het verteren van je eten. Door in beweging te komen gaan je darmen werken en zul je het eten beter verteren. Daarnaast zorg je ervoor dat je spieren ook in beweging komen en energie gaan vragen, iets waardoor je de calorieën die je net naar binnen hebt gegeten er weer voor een deel vanaf loopt. Voor extra energie neem je een pre workout zonder caffeine.

Tip 2 Geef je op voor een bedrijfstoernooi

Tot de mogelijkheden om te sporten behoort ook een bedrijventoernooi. Hierin kunnen jij en je collega’s alle energie geven die je hebt. Deze worden vaak georganiseerd door verschillende verenigingen ook in jouw buurt. Naast prestatiegericht zijn deze toernooien ook goed voor de teambuilding binnen het bedrijf. Door met elkaar op zoek te gaan in een resultaat zal er een sterker team komen te staan, ook op de werkvloer. Het is goed om via deze manier een band met elkaar op te bouwen. Je kunt als je dit wilt doen met je bedrijf sportkleding bedrukken om beter herkenbaar te zijn zowel binnen het veld als erbuiten.

Tip 3 Zet de prullenbak verder weg

Wil je bewegen maar heb je echt geen idee hoe? Met deze kleine aanpassing loop je ongemerkt een stuk verder. Het is misschien wel gek gezegd maar zet je prullenbak een stuk verder weg, en ruim vaker je bureau op.

Tip 4 Plan een standaard moment in om te sporten

Veel mensen vinden het lastig om voor zichzelf te sporten. Dit komt omdat ze een gebrek hebben aan discipline of aan doorzettingsvermogen. Toch is het van belang om dit te trainen. Als je ervoor zorgt dat je elke dag op een bepaald tijdstip gaat sporten wordt dit een gewoonte en zit je er niet meer tegenop te hikken om je sportspullen te pakken en naar de sportschool te gaan. Ook kun je kiezen om het voor jezelf te doen.

Tip 5 let op je eten

Het is ook van belang dat je goed op je eetpatroon let, en op dat wat je eet. Zorg ervoor dat je niet teveel vette dingen eet, en let op de porties. Door minder vet te eten zorg je ervoor dat het percentage vet in je lichaam afneemt, iets wat je gezonder en fitter maakt. Daarnaast als je minder gaat eten verbrand je meer stoffen die je nog in je lichaam hebt zitten. Ook hierdoor kun je zorgen voor een verbetering van je fitheid.

Tip 6 Teamsport geef je op

Ben je van jezelf niet echt iemand die voor zichzelf gaat sporten in de avond na het werk? Geef je dan op voor een teamsport. Door te sporten met vrienden en bekenden ben je sneller gemotiveerd om te gaan trainen en wedstrijden te spelen. Hierdoor blijf je in beweging en zul jij je fitter voelen en beter in je vel zitten.