Een autoverzekering afsluiten, hoe doe je dat?

0
528

Wanneer je een nieuwe auto hebt aangeschaft, wil je wellicht ook wel nadenken over het overstappen of een autoverzekering afsluiten. Of wellicht heb je nog helemaal geen autoverzekering maar wil je er toch over nadenken. Dat is het vrij logisch dat je niet weer waar je precies moet beginnen. Hoe kies je dan uiteindelijk de juiste autoverzekering? Dankzij deze vier stappen kom je in ieder geval al een heel eind.

Eerst oriënteren

Als je wilt overstappen op een andere autoverzekering is het belangrijk dat je ten eerste goed gaat oriënteren. Kijk daarom eerst naar je huidige autoverzekering. Wanneer loopt de verzekering af en wat is de opzegtermijn? Het is ook erg handig als je dan ook kijkt naar de schade vrije jaren die je op je polis kunt vinden. Als je nog geen autoverzekering hebt, is het goed om alvast te bedenken wat jouw nieuwe auto allemaal nodig heeft. Is het een oude auto of een gloednieuwe? Wanneer het tijd is voor het invullen van het aanvraagformulier kun je namelijk wat vragen verwachten over de auto en over jezelf als bestuurder. Daarom is het handig dat je deze dingen van tevoren al weet.

Voor welke dekking ga je?

Het is natuurlijk ook goed om na te denken voor welke dekking je gaat. Als je de situatie van je eigen auto al in kaart hebt gebracht, dan weet je hoeveel ‘zorg’ jouw auto nodig heeft. Bij een oudere auto kan namelijk veel sneller schade voorkomen dan een splinternieuwe. Je kunt gaan voor een WA, volledig Casco of een Beperkt Casco. Het is aan jou om hier een keuze in te maken.

Voor welke aanvullende dekking ga je?

Dan kun je altijd nog voor aanvullende dekkingen gaan om je autoverzekering wat uit te breiden. Je kunt bijvoorbeeld jezelf als bestuurder verzekeren maar ook je bijrijder of medepassagiers.

Prijzen vergelijken

Wanneer je alles voor jezelf goed op een rijtje hebt gezet en nu weet naar wat je zoekt, kun je de prijzen vergelijken van verschillende autoverzekeringen. Bij deze stap is het goed om naar aantrekkelijke kortingen te kijken. Soms zitten er ook extra’s tussen zoals het voordelig laten verzekeren van je tweede auto.